נעם מלוטם

אענה לך בהקדם האפשרי

02:31 AM

היי, אני נעם מלוטם. איך אפשר לעזור לך?

Chat






name

email/phone

message


חזרה

ניהול הטאלנט בישראל

תוצאות מחקר פרקטיקות Talent Management – ישראל 2012.

במהלך הרבעון השלישי של 2012 בוצע מחקר מקיף בישראל בעשייה משותפת של לוטם, LotemSensing, המחלקה למדעי ההתנהגות באוניברסיטת בן גוריון והמגמה לייעוץ ארגוני במסלול האקדמי של המכללה למנהל, במטרה ללמוד על הפרקטיקות האופייניות בניהול הטאלנט בארגונים בישראל והשפעתם על התפוקות בארגון.

למחקר השיבו למעלה מ-60 ארגונים בסקטורים השונים (הייטק, תעשייה, פיננסים, שירותים ומסחר), מהמובילים בתחומיהם במשק. מספר העובדים בארגונים שהשתתפו במחקר עומד על כ-70 אלף עובדים.

ממצאי המחקר מספקים תמונת מצב ביחס לניהול הטאלנט במשק הישראלי ומאפשרים למנהלי מש"א ללמוד על הפערים שבין ארגונם לבין ארגונים מובילים בסקטור הרלוונטי.

כמו כן, נתונים אלו מציעים תובנות עבור הנהלות הארגונים, בהיבטים של המתפתח בזירת ניהול ההון האנושי בישראל ואומדן אודות התהליכים אליהם נחשפים עובדים בארגונים.

שני ממצאים מעניינים –

1. המניע להתחלת הפעילות לניהול טאלנט – נראה כי קיים קונצנזוס בקרב מנהלי מש"א בארגונים שנחקרו ביחס למניעים העיקריים והנפוצים להתחלת הפעילות לניהול טאלנט, והם: העדר עתודה לתפקידי מפתח ופערים בניהול יורשים בארגונים.

2. מדיניות תקשור התהליך בארגונים – ממצאי המחקר מצביעים על מגמה הרווחת בארגונים באשר לתקשור התהליך בארגון, והיא: לא לתקשר כמעט בכלל אודות התהליך ברמת כלל הארגון. רק 26% מהארגונים המקיימים תהליך Talent Management מתקשרים לקבוצת ה-Talent ואף אחד מהם לא מתקשר לכלל העובדים בארגון.

הנכם מוזמנים לעיין במחקר המלא.

נכתב על ידי דותן קסטרו.

*דותן קסטרו הוא יועץ ארגוני וסמנכ"ל מוצרים ב"לוטם סנסינג"

Explore more

Webinar

Zoom in: Snack

מנהלי ומנהלות הדרכה ופיתוח הדרכה – תפתחו יומנים! בואו להכיר את הכלי באמצעותו תוכלו לקצר זמני פיתוח ולהפיק במהירות תוצרי למידה רספונסיבים בעברית, בליווי יכולות בינה מלאכותית. ההשתתפות ללא תשלום אך מותנית בהרשמה מראש.

רוצה לקרוא
Blog

סקר לוטם סנסינג – שכירים במילואים

סקר שהפצנו במאי לאוכלוסיית משרתי המילואים ובני/בנות הזוג, שופך אור על תקופה מורכבת זו ומאפשר לנו לסייע למנהלים וארגונים להבין את החוויה האישית של האוכלוסייה הנ"ל ולהתאים פתרונות הולמים.

רוצה לקרוא
Blog

הבינה של פגישות וירטואליות

איך מנהלים פגישה וירטואלית שתעודד מעורבות של המשתתפים ותהיה פרודוקטיבית ויעילה? ואיך עושים את כל זה בעזרת בינה המלאכותית? 

רוצה לקרוא

תפריט נגישות