נעם מלוטם

אענה לך בהקדם האפשרי

06:31 AM

היי, אני נעם מלוטם. איך אפשר לעזור לך?

Chat






name

email/phone

message


חזרה

תנהלו את זה נכון

כניסה לתפקיד ניהולי בכיר
כניסה לתפקיד ניהולי בכיר מביאה עמה אחריות רבה, לחץ וציפיות גבוהות מהסביבה. איך עושים את זה נכון?

3 מדרגות לכניסה ברגל ימין:

מדרגה ראשונה: מקשיבים.
שלב הכניסה לתפקיד הוא הזדמנות קריטית ללמידת הסביבה הארגונית והאתגרים הצפויים בה. חשוב לאמץ צניעות, להתבונן ולהקשיב לשטח. כדי לבנות בסיס איתן לפעולות עתידיות יש להבין מי הן דמויות המפתח ומה הם יחסי הכוחות, מהן המגמות הרווחות, כיצד בנויות שגרות העבודה ואילו מכשולים קיימים בדרך.

מדרגה שנייה: מתמקמים.
לאחר שהמיפוי הראשוני נגמר, ניתן לגבש את התפיסה הניהולית, לקבוע יעדים ומטרות, להתמקם מול ממשקי עבודה ולגבש תוכניות עבודה.

מדרגה שלישית: פועלים.
כעת אפשר להתחיל לשנות, לקבוע דריסת רגל ולייצר חזון. חשוב לזכור, תהליכים ארגוניים לוקחים זמן ואילו קדנציות הן קצרות – לכן צריך לקחת סיכונים ולקפוץ למים.

עוד כמה טיפים לדרך:

  • בלי השוואות – הימצאות בסביבה ארגונית חדשה מעלה לרוב השוואות למקום העבודה הקודם, אולם דיבורים על המקום אותו עזבתם רק מרחיק אתכם מהמקום הנוכחי. התמקדו במקום החדש ומעטו בהשוואות ובגעגועים…
  • נהגו בצניעות – אל תשתלטו על השיח, הקשיבו לדעות נוספות והבחינו בטוב הקיים בטרם תמהרו לשנותו.
  • חתרו לשורש העניין – רוצים להוביל שינוי? אל תעצרו בסימפטומים. חפשו את שורש הבעיה ואותו נסו לשנות.
  • בנו הנהלה – זהו את הראויות.ים והנכונות.ים ובנו איתן.ם צוות איתו תוכלו להוביל מהפכה. החשיבה בצוות יצירתית יותר, ההחלטות פחות מסוכנות ויותר לגיטימיות.

בהצלחה!

אנחנו כאן בשבילכם: Milcar@lotem.co.il

 

Explore more

Webinar

Zoom in: Snack

מנהלי ומנהלות הדרכה ופיתוח הדרכה – תפתחו יומנים! בואו להכיר את הכלי באמצעותו תוכלו לקצר זמני פיתוח ולהפיק במהירות תוצרי למידה רספונסיבים בעברית, בליווי יכולות בינה מלאכותית. ההשתתפות ללא תשלום אך מותנית בהרשמה מראש.

רוצה לקרוא
Blog

סקר לוטם סנסינג – שכירים במילואים

סקר שהפצנו במאי לאוכלוסיית משרתי המילואים ובני/בנות הזוג, שופך אור על תקופה מורכבת זו ומאפשר לנו לסייע למנהלים וארגונים להבין את החוויה האישית של האוכלוסייה הנ"ל ולהתאים פתרונות הולמים.

רוצה לקרוא
Blog

הבינה של פגישות וירטואליות

איך מנהלים פגישה וירטואלית שתעודד מעורבות של המשתתפים ותהיה פרודוקטיבית ויעילה? ואיך עושים את כל זה בעזרת בינה המלאכותית? 

רוצה לקרוא

תפריט נגישות