נעם מלוטם

אענה לך בהקדם האפשרי

12:16 PM

היי, אני נעם מלוטם. איך אפשר לעזור לך?

Chat






name

email/phone

message


חזרה

Employee financial wellbeing – זה הרבה מעבר לכסף

בשנים האחרונות, האחריות של ארגונים כלפי העובדים שלהם, התרחבה ויצאה מגבולותיה המסורתיים. אנו סבורים כי אנו בפתחה של התרחבות משמעותית נוספת – אחריות הארגון לחוסן הפיננסי של עובדיו.

מה הוא בכלל חוסן פיננסי? הערכתו הסובייקטיבית של העובד את מידת היכולת שלו להתמודד עם אתגרים כלכליים. היכולת הזו היא מכלול של כלים (מודעות, ידע, תכנון ועוד…) היוצרים רשת בטחון. זה הרבה מעבר לכמה כסף בעו"ש וזה בטח לא מסתכם בתלוש השכר. חוסן פיננסי ניתן ורצוי לחזק בכל סטטוס כלכלי.

רקע: בין השפעת הקורונה לפריחת ההיי-טק, דרך מצוקת כח אדם, ההתפטרות הגדולה ואז השקטה – מערכת היחסים בין הארגון לעובד הושפעה ושינתה פניה ב-3 השנים האחרונות. בבסיס השינוי הזה, עומדות 2 הבנות שתוקפו במחקרים בארץ ובעולם:

1. מידת המחוברות של העובד תלויה בתפיסה ההוליסטית של הארגון אותו, ביכולת של הארגון לראות את העובד כאדם.  

2. מידת ה- Wellbeingהנפשי והפיזי של העובד, משליכה באופן ישיר על איכות הביצועים שלו.
מהמציאות הזו אף נולדו תפקידים חדשים בתחום ה-EMPLOYEE EXPERIENCE, נוצרו נהלים ותוכניות לטיפוח רווחת העובד ותחום ה- Wellbeingתפס מקום נכבד ביחסי העבודה, מיתוג מעסיק ואסטרטגית HR.

ומה עכשיו? שנת 2023 התחילה עם אי-ודאות עצומה בכלכלת העולם ו'כוננות מיתון'. יוקר המחייה, היעדר יציבות ואי וודאות כלכלית, משפיעים על ההווה ומערערים את האופק שלנו. הדאגה הכלכלית תופסת משקל מרכזי בגורמי הסטרס וזה, פוגע בבריאות הנפשית והפיזית. במחקר שבוצע לאחרונה ע"י CIPD (ארגון משאבי האנוש הבריטי), נמצא כי דאגות כלכליות משפיעות לרעה על הביצועים בעבודה, איכות יחסי העובדים עם הקולגות שלהם, מספר היעדרויות ועוד.

Employee financial wellbeing – לא חסרות דוגמאות לארגונים ברחבי העולם שכבר הבינו את החשיבות והכניסו את תוכניות ה- Employee financial wellbeingלליבת אסטרטגיית ה-wellbeing בארגון.
דוגמה מעניינת אחת היא חברת SUEZ  העוסקת בתחום הקיימות עם 35,000 עובדים ב-40 מדינות ברחבי העולם. SUEZ פתחה תכנית חסכון לכל עובד המבוססת על 'save before you get paid’ philosophy. בתוכנית זו מופרש מהשכר כל חודש כסף לחיסכון עבור העובד. עבור חלק מהעובדים זו הפעם הראשונה שיש להם תוכנית חסכון. הידיעה שיש רשת ביטחון כלכלית, מחזקת את הביטחון הפסיכולוגי והחוסן הנפשי.

 
צעדים ויוזמות לקידום רווחה פיננסית כוללים, בין היתר:

  • ייעוץ פיננסי
  • שירותי תכנון פנסיה
  • הכשרה פיננסית – מתקצוב ועד השקעות
  • סיוע לעובדים בניהול חובות
  • אסטרטגיות השקעה
  • תכנוני מס

מאיפה מתחילים? עיסוק בחוסן פיננסי של עובדים מעלה מורכבויות ושאלות כמו:

האם אפשר בכלל לדאוג לרווחה של העובד בלי להתייחס לצד הכלכלי?

האם אכן אנחנו כארגון אחראים / רוצים לקחת אחריות כזו?

האם ייצרנו סביבה בה שיח על רווחה כלכלית הוא לגיטימי?

בשנה הקרובה נעסוק בסוגיות אלה, באתגרים הארגוניים הכרוכים בהן ובפתרונות מותאמים. רוצים לדבר על זה? lotem@lotem.co.il

Explore more

Webinar

בחסות הערפל

הרצון והצורך לחזור לחיים, לשגרה ולהמשכיות עסקית אחרי ה-7.10, הכרחיים לבניית החוסן והעתיד שלנו. המציאות רחוקה מלהיות נורמלית או שגרתית, אבל בפן העסקי/ארגוני, החיים ממשיכים כסדרם. האמנם?

רוצה לקרוא
Blog

פיתוח תוצרי למידה בקליק

תקופה של אי ודאות עסקית מחייבת להתנהלות תקציבית שמרנית. בחלק מהארגונים, תקציבי מחלקות ההדרכה ומחלקות מטה אחרות התכווצו. כתוצאה מכך אי אפשר להשקיע את אותם משאבים בפיתוח של תוצרי למידה. לצד זאת, שינויים תכופים במדיניות לצד קליטת עובדים או הסבת עובדים בין תפקידים דורשת לפתח חומרים בקצב מהיר יותר כדי לתמוך בכשירות הצוותים.

רוצה לקרוא
Blog

הקמת פורום מובילי למידה פנים ארגוני ב-4 צעדים

זה לא סוד שמחלקות הלמידה נדרשות לעמוד במשימות שלהן באופן יצירתי בתקציבים שצומצמו. הצרכים של העובדים לעולם אינם מצטמצמים, לעיתים הם נשארים זהים ובמרבית המקרים הולכים וגדלים. בואו נודה על האמת, עד שהצלחנו להגדיל תקציבים ולהגדיל את תכולות הלמידה בארגון, אנחנו לא רוצים שייקחו לנו אותם או חלילה להרגיל את העובדים לקבל פחות. היינו רוצים להמשיך לתת שירות טוב לארגון ולמצות את היכולות שלנו בפתרונות למידה נחוצים ונותני ערך. מה אפשר לעשות?

רוצה לקרוא

תפריט נגישות