נעם מלוטם

אענה לך בהקדם האפשרי

02:44 AM

היי, אני נעם מלוטם. איך אפשר לעזור לך?

Chat






name

email/phone

message


חזרה

שיח עם סם אלטמן, מייסד ומנכ"ל OpenAI, ואיליה סוצקובר – מדען ראשי OpenAI

כשסאם אלטמן מייסד ומנכ"ל OpenAI ואיליה סוצקובר – מדען ראשי OpenAI, מגיעים לישראל, אנחנו שם! אתמול, באולם סמולרש באוניברסיטת תל אביב, התקיים שיח מרתק עם שני האנשים הכה מדוברים ומשפיעים בימים אלו. ד"ר רום לירז – יועץ ארגוני בכיר ואופיר צ'רניאק, מנהל תחום יעוץ מבוסס נתונים בלוטם, נכחו בשיח, התרגשו וערכו עבורכם את המחשבות והתובנות הראשונות:


עידן הזהב של היזמות – זה הזמן של יזמים לממש את יכולות הבינה המלאכותית במגוון תחומים. השינויים שקורים כרגע בעקבות כניסת ה Chat-GPT  והכלים הויזואליים (Midjourney ודומיו) מייצרים זעזועים המאפשרים ליוזמות ולחברות חדשות לתפוס מקום משמעותי בשוק.  


לא לחקות אלא לשלב – כדאי לא להקים גרסה נוספת של ה Chat-GPT, מכיוון שההשקעה הנדרשת היא אדירה, אלא לשלב את הטכנולוגיות בטכנולוגיה הקיימת בסוגיות ואתגרים הדורשים  פתרון ממוקד וייחודי.


כלי הבינה המלאכותית שאנחנו רואים כרגע נמצאים בתחילת מימוש הפוטנציאל שלהם – יש עוד הרבה לשאוף למעלה ברמת ההתפתחות, ההשתנות וההתאמה שלהם לצרכים האנושיים והארגוניים. על ארגונים להיות בקשב מתמשך לשינויים בכלים וביכולות אשר ישתפרו באופן הדרגתי. הכיוון הוא לא עוד קפיצה אבולוציונית אלא שיפור של המודל ושילוב יכולות נוספות בתוכו (ויזואל שיגיע בקרוב).


מה נדרש מאנשים בעידן הנוכחי? – ללמוד! מה ללמוד?  קודם כל לדעת איך ללמוד ובפרט איך ללמוד מהר, לזהות שינויים בעולם ולגזור את המשמעויות שלהם. התפיסה של LLL (lifelong learning) חשובה יותר מאי פעם ככל שקצב ההשתנות עולה. גם כאשר חל שינוי מהותי יש ערך ללמידה – כדוגמה לכך נתן אלטמן את העובדה שלמרות שהיום הוא לא כותב קוד, לימודי מדעי המחשב בהחלט השפיעו על החשיבה שלו ועל הדרך בה הוא ניגש לפתור בעיות.


נקודה אופטימית – לאנשים חשוב הקשר עם אנשים אחרים. אומנם תוכנת המחשב – Deep Blue ניצחה כל יריב אנושי עוד בסוף שנות התשעים של האלף הקודם, אך השחמט האנושי היום פופולרי מאי פעם. בדומה לכך, היצירתיות האנושיות והקשר האנושי לא צפויים להיעלם לאורו של הצ'אט, אלא להתקיים ולהתעצב ביחד איתו.


אנחנו חיים בעידן של שינוי מרתק – Stay tuned and hang on tight…


אם אתם רוצים להעמיק יותר בנושא  ולעסוק בהשפעות של התחום על ארגונכם, מוזמנים לפנות אליי:  אופיר צ'רניאק | מנהל תחום יעוץ מבוסס נתונים | | ofir@lotem.co.il

מימין: ד"ר רום לירז – יועץ ארגוני בכיר ואופיר צ'רניאק, מנהל תחום יעוץ מבוסס נתונים
השיח המלא בהנחיית ד"ר נדב כהן מביה"ס למדעי המחשב, אוניברסיטת תל אביב

Explore more

Webinar

בחסות הערפל

הרצון והצורך לחזור לחיים, לשגרה ולהמשכיות עסקית אחרי ה-7.10, הכרחיים לבניית החוסן והעתיד שלנו. המציאות רחוקה מלהיות נורמלית או שגרתית, אבל בפן העסקי/ארגוני, החיים ממשיכים כסדרם. האמנם?

רוצה לקרוא
Blog

פיתוח תוצרי למידה בקליק

תקופה של אי ודאות עסקית מחייבת להתנהלות תקציבית שמרנית. בחלק מהארגונים, תקציבי מחלקות ההדרכה ומחלקות מטה אחרות התכווצו. כתוצאה מכך אי אפשר להשקיע את אותם משאבים בפיתוח של תוצרי למידה. לצד זאת, שינויים תכופים במדיניות לצד קליטת עובדים או הסבת עובדים בין תפקידים דורשת לפתח חומרים בקצב מהיר יותר כדי לתמוך בכשירות הצוותים.

רוצה לקרוא
Blog

הקמת פורום מובילי למידה פנים ארגוני ב-4 צעדים

זה לא סוד שמחלקות הלמידה נדרשות לעמוד במשימות שלהן באופן יצירתי בתקציבים שצומצמו. הצרכים של העובדים לעולם אינם מצטמצמים, לעיתים הם נשארים זהים ובמרבית המקרים הולכים וגדלים. בואו נודה על האמת, עד שהצלחנו להגדיל תקציבים ולהגדיל את תכולות הלמידה בארגון, אנחנו לא רוצים שייקחו לנו אותם או חלילה להרגיל את העובדים לקבל פחות. היינו רוצים להמשיך לתת שירות טוב לארגון ולמצות את היכולות שלנו בפתרונות למידה נחוצים ונותני ערך. מה אפשר לעשות?

רוצה לקרוא

תפריט נגישות