Blog
המאמנת שמאחורי לינוי אשרם – איך מגדלים טאלנטית?
בלוג זה פורסם לראשונה ללקוחות Manager's GPS לפיתוח מנהלים: כלים ניהוליים בדיגיטל.
מה זה אומר כלים ניהוליים ב-Mgps? כדאי שתכירו >>
"אני מאוד נהנית מהדרך. אני נהנית לנצח איתה ועם לנה. לינוי אשרם זו משימת חיי. לא תמיד זה פשוט, אבל אנחנו עושות משהו אחר. אני מרגישה תחושת שליחות כשאני באה איתה לתחרות וכל מה שעובר עליה משפיע על הלב שלי" (אילת זוסמן, המאמנת של הזוכה האולימפית לינוי אשרם, מתוך כתבה ב-ONE).
גאווה גדולה לישראל. לינוי אשרם, מתעמלת אומנותית ישראלית, זכתה במדליית זהב באולימפיאדת טוקיו. לא תמיד יוצא לנו להכיר את האנשים אשר עומדים מאחורי אלופים ואלופות, אך נדמה כי ביום שאחרי האולימפיאדה, מלבד אשרם, הציבור הישראלי עסק רבות גם במאמנת שלה, זוסמן. איך "מגדלים" אלופה? ומה אנחנו כמנהלים יכולים ללמוד מהקשר המיוחד שבין מתעמלת מצוינת למאמנת שרואה רחוק?
6 מפתחות לאליפות
- כוון גבוה |כשאיילת ולינוי בונות תרגיל חדש, הן מתנסות בתרגילים חדשים שלא ניסו קודם ומעלות את הרמה כל פעם מחדש. כמנהל, דאג להציב לעובדים שלך יעדים גבוהים יותר מפעם לפעם וכאלו שלא חשבו להציב בעצמם. אם כל פעם נמתח קצת יותר את קצה גבול היכולת של העובדים המוכשרים שלנו, נוכל אט אט לקחת אותם אל עבר שיאים חדשים.
- היעזר באחרים |איילת מדברת המון בשפה של "אנחנו". היא מבינה את האקוסיסטם שבו היא נמצאת ומקדמת בברכה עבודה בשיתוף פעולה עם אחרים. כך, היא שואבת רעיונות יצירתיים והשראה לעשייה משותפים רבים בדרך, מפיתוח התרגילים, מציאת השירים, התייעצויות בין התחרויות והפקת הלקחים אחרי. כמנהל היעזר במוחות של האחרים ושמור על פתיחות מחשבתית.
- חבק את השינויים |"העולם מתקדם וכל הזמן צריך לעמוד בקצב"משפט מוכר לכולנו, בכל תפקיד באשר הוא בעולם העבודה של היום. כך גם איילת, מבינה שההתעמלות האומנותית השתנתה והיום כדי שתרגיל יהיה שווה הרבה נקודות, הוא חייב לכלול כמה שיותר אלמנטים. למרות ששיטת ניקוד זו לדעתה פוגעת באומנות, היא בכל זאת משנה את התרגילים ביצירתיות ובחשיבה מחוץ לקופסה. אל תתנגד לשינויים, להפך. הייה מודע אליהם ועזור לעובדים שלך להתאים את עצמם אל הדרישות המשתנות.
- זהה הזדמנויות |אחד הדברים המפתיעים אצל איילת היא העובדה שבכלל לא רצתה לאמן, אלא להתמקצע בכוראוגרפיה. כשנקראה לחבר תרגילים לנבחרת ההתעמלות האומנותית, נתקלה בלינוי כשהייתה בת 11 בלבד. היה בה משהו שמשך לאיילת את העין וגרם לה לחבור אליה, "לא תכננתי את זה, זה פשוט יצא ככה". חשוב לזהות הזדמנויות, גם אם הן לא עולות בקנה אחד עם מה שתכננת.
- שחרר כשצריך |במהלך האימון אפשר לעצור, להעיר, לתקן ולשנות, אך ברגע שהתחרות מתחילה, השליטה של המאמן יורדת. איילת מעידה כי תוך כדי התרגיל היא מרגישה שהיא מאבדת אחיזה. מצד שני, היא מספרת שהמבט בעיניים של לינוי נותן לה ביטחון שיהיה בסדר. זה שיעור חשוב: על "משטח האימונים" ניתן את הכל, אך ב- money timeחשוב לדעת לשחרר ולסמוך על העובדים וגם על עצמנו – שעשינו עבודה יסודית לכל אורך הדרך.
- תפוס את המתחרים כשותפים |איילת מפרגנת על ביצועים של מתחרות, משתפת פעולה ושומרת על קשר עם מאמנות "יריבות". "הרבה פעמים אנחנו יכולות לשבת ולדבר בכיף". בתפיסה שלה, כולן מושכות אחת את השנייה למעלה ולומדות אחת מהשנייה. כמנהל חשוב להכיר במתחרים, לשמור על יחסים טובים ולתפוס את התחרות ככזו שבונה ודוחפת.
עכשיו אתה – מה תיקח מסגנון האימון של אילת לניהול העובדים שלך?