נעם מלוטם

אענה לך בהקדם האפשרי

06:39 PM

היי, אני נעם מלוטם. איך אפשר לעזור לך?

Chat






name

email/phone

message


חזרה

כלי AI לקידום תהליכי למידה

אחד מתפקידי גוף הלמידה אשר תופס את עצמו כ- Enabler הוא לאתר ולהנגיש לארגון כלים ראויים שיאפשרו ליחידות העסקיות לבצע, לנהל, לשפר ולתעד את תהליכי הלמידה שלהן או לפתח לעצמן תוצרי למידה בסיסיים.  
כלים כאלו כוללים מערכות ניהול למידה, כלים ליצירת תוכן דיגיטלי, תוכנות עריכת וידיאו (כולל סרטוני סמן ללמידת מערכת), מערכות לניהול ידע, כלים לעריכת סקרים ומבחנים וכלים לעבודה שיתופית שמאפשרים גם למידת עמיתים והחלפת ידע באופן יעיל ובר-חיפוש. 
בשנים האחרונות הצטרפו לרשימה גם כלי AI – שעם מעט הכוונה מצד גוף הלמידה יכולים להקל מאוד על היחידות העסקיות בבנייה של תכנים ותהליכי למידה. 

הנה 3 כלי AI מומלצים וטיפים להטמעת השימוש בקרב יחידות ארגוניות:

1. צ'אטבוטים ומודלי שפה (כמו ChatGPT, Gemini או Co-Pilot) 
מודלי שפה יכולים לנסח במהירות תכני מיקרו-למידה (כמו תדריכים ומבחנים). זה נכון לא רק לגבי תוכן "גנרי" שזמין באינטרנט אלא גם לתכנים פנים ארגוניים (בתנאי שקיבלנו אישור מתאים מאבטחת מידע). 
הטיפ שלנו: השתמשו בבוטים מותאמים (GPTs) ככלי תמיכה בביצועים. הם יכולים לנסח מכתבים והודעות, להציע דרכי טיפול בהתנגדות לאנשי מכירות וגם לשלוף מידע מתוך מסמכים קיימים. 

2. כלי AI ליצירת תוצרי למידה דיגיטליים  
כפי שציינו בפתיחה – מתן כלים ליחידות העסקיות כדי לבנות לעצמן תוכן היא לא פרקטיקה חדשה. אבל החל מ- 2022 תבנית המצגת או הרישיון לכלי דוגמת Camtasia שודרגו דרמטית.  
Guidde מאפשר ליצור סרטוני סמן במהירות ובאופן כמעט אוטומטי; Easygenerator מייצר לומדות קצרות בעזרת מנוע AI מובנה, על פי מידע ציבורי או מידע ארגוני שהוזן אליו. Synthesia היא כלי לבניית סרטוני פרזנטור ללא צילום. וכמובן שיש כלים טובים נוספים בשפע, ולצידם גם שפע של כלים שהם אולי טובים אבל לא מתאימים. בדקו את התמיכה בעברית ואם אתם מעוניינים בכלי חינמי בדקו מה גודל סימן המים על התוצר הסופי לפני שמשקיעים זמן בפיתוח שלו. 
הטיפ שלנו: מצאו את ה"משוגע לדבר" בכל יחידה ארגונית והיצמדו אליו על תקן מתקף מתודולוגי. הטכנולוגיה מדהימה, אבל בלי ליווי פדגוגי נקבל תוצאות מרשימות עם ערך לימודי מוטל בספק. 
שימו לב גם לתיאום ציפיות עם המשתמשים לגבי איכות התכנים המתקבלים: וודאו שהם מכירים את המגבלות ומבינים את הדרכים להוציא תוצאות טובות. 

3. כלים לאימון וביצוע סימולציות

נתחיל בכך שגם מודלי שפה מאפשרים לבצע סימולציות – כמו ראיון עבודה, מו"מ, שיחות משוב שירות לקוחות ועוד. 
למתקדמים קיימים כלים מבוססי וידיאו שמאפשרים לקיים דיאלוג עם אווטאר ולקבל פידבק. 
בין הכלים האלו ניתן למנות את SkillGym או Retorio המסקרנים. לשניהם אין כיום תמיכה בעברית וגם התמחור יכול להוות חסם, אבל ארגונים שמתנהלים באנגלית יכולים להיעזר בהם כדי להקפיץ את המיומנויות של עובדים בסקטורים שונים לרמה הבאה. 
הטיפ שלנו: כתיבת התרחישים היא אומנות שדורשת חיבור בין הבנה עמוקה של הארגון והתרבות שלו לבין היכרות עם הכלי הטכנולוגי הספציפי ומיומנות כללית בכתיבת סימולציות. הקצו זמן ומשאבים להתאמת התרחישים לארגון כדי לא לקבל תוצר גנרי או מלאכותי. 

לסיכום: מהפיכת ה- AI הגיעה גם לעולם הלמידה הארגונית, וגם בעולם הזה היא לא נחלתם הבלעדית של אנשי ונשות הלמידה. עם הכלים הנכונים והתמיכה המתאימה, כל יחידה תוכל לפתח ולהטמיע תהליכי למידה בצורה עצמאית ויעילה יותר, ובכך לאפשר לגוף הלמידה לפזר את המשאבים שלו ולתת שירות ליותר יחידות. 

לוטם מלווה מחלקות משאבי אנוש ופיתוח ארגוני בהטמעת כלי AI. רוצים לדעת עוד? דברו איתנו

Explore more

Blog

הנגשת תוכן ניהולי עדכני

 70% מהעובדים מעידים שהרווחה הנפשית שלהם מושפעת מתפקוד המנהל שלהם (במידה זהה לאופן בו היא מושפעת מבני ובנות הזוג שלהם).*  נתון מעניין אך קצת מדאיג לאור הנתון הבא: כמעט מחצית מהמנהלים מעידים שהם מרגישים שאין להם את הכלים הדרושים להם על מנת לבצע את עבודתם בצורה הטובה ביותר.**  אחת הדרכים להתמודד עם אתגרים אלו בקרב גופי […]

רוצה לקרוא
Blog

גוף הלמידה כמקדם תרבות למידה אישית 

השפעה על תרבות של ארגון, ובתוך כך על תרבות הלמידה הארגונית, היא עניין חמקמק שדורש זמן ותשומות ומושפע מהרבה גורמים. אחת הדרכים לעשות זאת היא בגישת Bottom up – מהפרט אל הארגון. 

רוצה לקרוא
Blog

גוף הלמידה הארגוני בעידן של שגרת חירום 

בעידן של שינויים מתמידים, הלמידה הופכת לדינמית יותר מאי פעם. גופי הלמידה, עם הבנה מעמיקה של האתגרים והמגמות העתידיות, יכולים למלא תפקיד מפתח בהצלחת הארגון. רוצים להפוך את גוף הלמידה ל- Enabler?

רוצה לקרוא

תפריט נגישות