Blog
פיתוח תוצרי למידה בקליק
או: איך לבנות חומרי למידה במהירות ובתקציב נמוך ולהפיץ אותם לעובדים ביעילות?
תקופה של אי ודאות עסקית מחייבת התנהלות תקציבית שמרנית. בחלק מהארגונים, תקציבי מחלקות ההדרכה ומחלקות מטה אחרות התכווצו. כתוצאה מכך אי אפשר להשקיע את אותם משאבים בפיתוח של תוצרי למידה.
לצד זאת, שינויים תכופים במדיניות לצד קליטת עובדים או הסבת עובדים בין תפקידים דורשת לפתח חומרים בקצב מהיר יותר כדי לתמוך בכשירות הצוותים.
מה אפשר לעשות?
על מנת לא להישאר מאחור וליצור פער בין הנהלים הרצויים לבין ההנגשה שלהם לשטח, נציע כמה דרכי פעולה שיאפשרו פיתוח תוכן יעיל יותר:
- פשרה מנוהלת על רמת הגימור. אנחנו הראשונים להמליץ להשקיע בתוצרי למידה, בעיקר כאלו שיש להם קהל יעד רחב וחיי מדף ארוכים. ועדיין, לא כל תוצר ותוצר צריך להפיק בסטודיו לוטם . כאשר מפתחים תוצרים שמיועדים לשימוש פנים ארגוני, עם זמן מדף קצר וקהל יעד מצומצם, אפשר לקבל החלטה מודעת להסתפק בסטנדרט הפקה נמוך יותר.
- שימוש בתבניות. הגדרת תבנית קבועה להפצת ידע מקלה גם על הפיתוח וגם על הלמידה.
- פיתוח על ידי מומחי תוכן.
- אבטחת מידע דיפרנציאלית. הנתונים מראים שעובדים רבים מעדיפים ללמוד בטלפון הנייד. מסקר של eduMe משנת 2023 עלה כי 70% מהמשיבים העדיפו להשלים קורסים מקוונים בטלפונים שלהם ו- 59.9% העדיפו תוכן בגלילה לאורך על פני תוכן שמוצג לרוחב.
במקום להסתפק בתשובה ש"חומר עסקי לא יוצא לאינטרנט", מומלץ לפתוח את הנושא עם גוף אבטחת המידע ולהגדיר קווים מנחים שיאפשרו להנגיש חלק מחומרי הלמידה לניידים.
ויש גם את הפתרון של לוטם:
בימים אלו הגענו לסיכום חדש ופורץ דרך עם Easygenerator, היצרן של מחולל תוכן ליצירת תוצרי למידה דיגיטליים ואינטראקטיביים. במסגרת הסיכום מוצעת ללקוחות הרוכשים דרך לוטם תוכנית ייחודית כולל אפשרות לרכוש רישיון בודד במחיר אטרקטיבי (בלי תנאי של 3 רישיונות ומעלה כפי שהיה מקובל עד עכשיו).
התוצרים שמופקים ב- Easygenerator רספונסיביים, עם תמיכה מלאה בעברית ויכולת הפצה גם לארגונים ללא מערכת LMS.
לפרטים נוספים