נעם מלוטם

אענה לך בהקדם האפשרי

08:11 AM

היי, אני נעם מלוטם. איך אפשר לעזור לך?

Chat






name

email/phone

message


חזרה

שבועות של גמישות – ניהול אפקטיבי של עבודה היברידית

חג השבועות, חג הביכורים והקציר, מסמל את סיומה של תקופת עמל והבאת התוצרת המובחרת. הוא מזמין אותנו להתבונן כיצד אנו קוצרים את הפירות של העשייה שלנו, ובמיוחד – כיצד אנו מנהלים את התוצר הארגוני בעידן של עבודה היברידית.

בעולם הארגוני המודרני, העבודה ההיברידית, שכבר אינה בגדר ניסוי אלא מציאות מבוססת, מציבה בפני ארגונים אתגרים והזדמנויות כאחד. "הביכורים" שלנו בעידן זה הם היכולת לייצר סביבת עבודה פרודוקטיבית, ערכית וגמישה גם כשעובדים אינם נמצאים תמיד באותו מרחב פיזי. מה קוצרים ארגונים שמצליחים ליישם בצורה טובה עבודה היברידית ומודלים של עבודה גמישה?

  • מחוברות עובדים גבוהה יותר: לפי נתוני גאלופ (Gallup), עובדים היברידיים הינם בעלי רמת המחוברות הגבוהה ביותר ביחס לצורות העסקה אחרות.
  • מותג מעסיק אטרקטיבי יותר: נתוני לינקדאין מראים כי 62% ממחפשי העבודה מעדיפים משרות היברידיות או גמישות, מה שהופך ארגונים המציעים זאת לאטרקטיביים יותר בעיני טלנטים.
  • פרודוקטיביות משופרת: ניקולאס בלום, פרופסור לכלכלה מאוניברסיטת סטנפורד, חוקר את נושא מודלי העבודה הגמישים ומראה כיצד עבודה היברידית מאפשרת פרודוקטיביות גבוהה. בין היתר, הודות להפחתת הסחות דעת, פחות נסיעות והתאמה טובה יותר של סביבת העבודה למשימה.

וכן, זה לא תמיד קל, ושומעים על לא מעט ארגונים שמעדיפים לחזור למודל העבודה הישן בו כולם מגיעים למשרד כל יום. ומי שהולך בדרך זו פוגש כאבים היברידיים כמו האתגר בניהול צוותים הפועלים במודלים שונים בו זמנית, ניהול התפוקות ועוד.

אז מה עושים כדי לממש את הפוטנציאל הגלום בעבודה היברידית? זה מתחיל ממודל העבודה, שיותאם באופן עמוק לארגון, לצרכי העובדים ולמטרות העסקיות, תוך שקיפות וגמישות. ממשיך בתקשור שלו, כי אם העובדים לא מבינים את ה"למה" מאחורי ההחלטות, זה מגביל את היכולת שלהם להיות שותפים במימוש שלו. נשען על ידע וכלים של מנהלים בניהול עבודה היברידית ומגיע עד רמת הצוות בהגדרת ציפיות ברורות של איך עובדים ביחד. זה תהליך חי ופועם שמצריך להיות עם היד על הדופק והאוזניים פתוחות ולהבין מתי לדייק ומתי לשנות.

כשם שגינת הירק שלי מלמדת אותי שוב ושוב, מערכות מורכבות מצריכות הקשבה לצרכים ודיוק מתמיד כדי להניב פירות. כך גם מודל העבודה שאנו בוחרים ליישם – הוא דורש מאיתנו להבין, להתאים ולדייק.

יש היום המון כלים ופרקטיקות שכבר הוכחו כיעילים ומאפשרים לקצור את הפירות הטובים ביותר, ולהפנות את הפנים קדימה אל עתיד העבודה – עתיד שבו גמישות וחיבור יוצרים הצלחה הדדית לארגון ולעובדים.

לפרטים נוספים > ahinoam@lotem.co.il

Explore more

Podcast

עולים למרפסת – פרק חמישי "מדידה ומחוברות: המפתח לחוסן ארגוני בעידן של אי-ודאות"

ברוכים הבאים לפרק הרביעי של  "עולים למרפסת" – פודקאסט למנהלים ומנהלות מנקודת מבט אחרת – מבית לוטם! איך בונים אסטרטגיה מנצחת?  סמדר ארבל מארחת את שי פלדמן, מנכ"ל סמלת יבואנית רכב המתמחה במותגי יוקרה וחדשנות בענף הרכב ואת עופר ניסן לוי, יועץ אסטרטגי,  שותף ומייסד לוטם

רוצה לקרוא
Webinar

מקשיבים 2025 – סקר מחוברות עובדים בעין הסערה

2025 היא שנה סוערת. אותותיה ניכרים בחווית העובדים והעובדות ובמדדי המחוברות הארגונית. אין ספק כי גובר הצורך להקשיב לאנשים בארגון ולתת כלים אפקטיביים למנהלים ומנהלות להפיק תובנות וליישמן.

רוצה לקרוא
Special

Lotem Hub

סטודנטים בתחומי הייעוץ הניהולי? בלוטם אסטרטגיות לפיתוח ארגונים, חברת הייעוץ המובילה בישראל, תוכלו להשתלב במשרת סטודנט ולקחת חלק משמעותי בפרויקטים מגוונים. Lotem Hub הינה חממה להתנסות ולמידה עם תמיכה ומנטורינג של בכירים ומנוסים בתחום.

רוצה לקרוא

תפריט נגישות