Blog
תשע תובנות מתוך דו"ח גאלופ
ב-13.6 חשפה גאלופ את הדו"ח השנתי שלה "The State of the Global Workplace: 2023 Report" – גם אנחנו היינו בוובינר ויצאנו עם 9 תובנות.
הדו"ח הגלובלי השנתי של גאלופ עוסק במצב מקום העבודה בעשרות מדינות. הדו"ח בוחן שני נושאים עיקריים: רמת המחוברות הארגונית ([1]Employee Engagement) של העובדים מצד אחד ורמת הלחץ אותה הם חווים מהצד השני.
אז מה המסקנות העיקריות מהדו"ח?
1. עולם יותר מחובר – רמת המחוברות הארגונית עלתה בשנה האחרונה באופן גלובלי בשני אחוז והגיעה לשיא מתחילת המדידות.
2. חלקים גדולים מדי נשארים בחוץ – בכלל הנתון האופטימי בסעיף הקודם קצת פחות אופטימי כשמסתכלים על המספרים עצמם רק 23% מהעובדים מחוברים, 59% נמצאים במצב של התפטרות שקטה – מגיעים לעבודה, אבל לא לעבוד, עושים את המינימום מצד אחד ומצד שני מרגישים שחוקים ואבודים במקום העבודה, 18% מהעובדים נמצאים בצד הלא מחובר כלל ומאופיינים בהתנהגות אקטיבית שמשקפת את חוסר האמון שהם מרגישים כלפי התפקיד שלהם, הניהול הישיר ומקום העבודה.
3. עולם מלחיץ – ביחד עם המחוברות הארגונית עולה גם רמת הלחץ היומיומית – 44% מהעובדים מצהירים על כך שהם הרגישו רמת לחץ גבוהה ביום העבודה האחרון שלהם, עליה של כעשרה אחוזים לאורך העשור האחרון.
4. יש הזדמנויות – באופן גלובלי, התחושה של מרבית העובדים (53%) היא שזהו זמן טוב למצוא עבודה אחרת,
5. ומחפשים אותן – כנראה שהתחושה הזו מובילה לנתון שכמחצית מהעובדים (51%) שוקלים לשנות את מקום העבודה שלהם. כאשר מקרב העובדים המחוברים הנתון הזה עומד על 43% ועל 61% מאלו שפחות מחוברים
6. מה בדיוק מחפשים? בראש ובראשנה סוגיות של תרבות ומחוברות (הזדמנות להתפתח, ציפיות עבודה לא ראליות, שקיפות, יחס הוגן ומכבד וכד') לאחר מכן היבטים של שלומות ואיזון בית עבודה ולאחר מכן סוגיות שכר והטבות.
7. זה לא עניין של איפה עובדים – ברקע השיח שחודשים האחרונים על חזרה למקום העבודה הפיזי, שווה להבין כי בהתאם לממצאי הדו"ח רמת המחוברות האישית לא מושפעת מהאופן שבו מתבצעת העבודה (פיזית/היברידית/מרחוק) דווקא לרמת המחוברות יש השפעה משמעותית יותר על תחושת הלחץ – עובדים מחוברים יותר חווים פחות לחץ באופן משמעותי מאלו שאינם מחוברים.
8. אנחנו בהשוואה עולמית – רמת המחוברות בישראל נמוכה מהממוצע הגלובלי (19%) אבל גם רמת הלחץ (27%). מבחינת אקלים ההזדמנויות למציאת עבודה אחרת – לא חל שינוי בישראל בשנה האחרונה לעומת השנה לפניה (46%)
9. הניהול הישיר הוא נקודת מפתח – הוא משפיע על היבטים רבים שקשורים למחוברות, אבל במקום בו הדרג הניהולי לא מחובר או חסר כלים לבנות מחוברות – זה משליך מיד לדרגים מתחת.
הוובינר השנתי של לוטם סנסינג עם התובנות שלנו מתוך סקרי המחוברות כאן בישראל יתקיים ב-3.7. להרשמה
[1] גאלופ מודדים את רמת המחוברות הארגונית על פי 12 פרמטרים – שביעות רצון כללית, ידע מה מצופה ממני, ציוד וכלים לביצוע העבודה, קבלת הוקרה, ביצוע העבודה באופן מיטבי, עידוד התפתחות, תחושת אכפתיות, יכולת להביע דעה, תחושת משמעות, מחויבות לביצוע איכותי, קיומו של חבר טוב במקום העבודה, שיחות לגבי קידום ולמידה והתפתחות אישית