נעם מלוטם

אענה לך בהקדם האפשרי

04:55 PM

היי, אני נעם מלוטם. איך אפשר לעזור לך?

Chat






name

email/phone

message


חזרה

ירוק עולה

לוטם

5 דברים שכדאי ללמוד מברק בכר, מאמן מכבי חיפה.

עם עלייתה של מכבי חיפה לשלב הבתים היוקרתי של ה- League Champions , עצרנו להתבונן על המאמן שלה, ברק בכר. עוד לפני ההישג המרשים הזה, בכר סומן כאחד מהמאמנים היותר טובים בכדורגל הישראלי, כזה שמצליח לנפץ את תקרת הזכוכית של הענף. אז מה האקס פקטור של המאמן הצעיר והכה מוכשר הזה?

אומץ ניהולי. בכר לא חושש לבצע שינויים קיצוניים בהרכב השחקנים ולבצע חילופים או שינויים טקטיים תוך כדי משחק. אין לו בעיה להושיב על הספסל כוכבים שמשחקים תחתיו. הוא הולך בדרך שלו ומבדל את עצמו מול מאמנים אחרים. האומץ הזה הביא גם לטעויות שלעיתים גם גבו מחיר, אך בתמונה הרחבה – זה ללא ספק אחד ממפתחות ההצלחה של בכר.
ואיך זה אצלכם? כמנהלים, מתי אתם מרגישים שאתם נדרשים לאומץ ניהולי? מה עוצר אתכם מלקחת צעדים אמיצים ומה מדרבן אתכם? האם הארגון נותן לכם ביטחון להיות אמיצים גם אם זה אומר להסתכן בכישלון?

זיהוי ושימור טאלנטים. שון גולדברג הגיע למכבי חיפה על תקן מגן מחליף והפך לאחד הבלמים היותר טובים של העונה שחלפה– זה היה בכר שלקח שחקן משלים והפך אותו לאחד הברגים המרכזיים באליפות השנייה. בבאר־שבע בכר הוא זה שהפך את חאתם אל־חמיד מעוד בלם לבלם הנבחרת.
היכולת לזהות את הדבר הגדול ולהשקיע בו מה שצריך הם חלק משמעותי מההצלחה של בכר – אם זה דודו גורש, שבכר האמין בו והוציא אותו מהפועל עכו למועדון גדול, או טוני ווקאמה שבכר צירף אותו לב"ש והתגלה שם כשחקן שובר שיווין . לא חסרות דוגמאות בקריירה של בכר בהן 'עשה קסמים' בזכות זיהוי מבריק ומימוש פוטנציאל של שחקנים.
ואיך זה אצלכם? כמה משאבים מוקדשים לפיתוח טאלנטים בארגון? כמה תשומת לב ונכונות יש להשקיע היום בפיתוח עובדים ולקצור פירות רק בהמשך?

עבודת צוות. ביוני 21' פורסם כי במו"מ של של מכבי חיפה מול בכר, הוא ביקש לשדרג לא רק את החוזה שלו, אלא גם את החוזים של שאר אנשי הצוות המקצועי שעבדו לצידו עד לאליפות. בכר דואג לבנות סביבו צוות מנצח המורכב מאנשים שעובדים קשה, והוא דואג להם בכל הזדמנות.
בדקו אצלכם: מי האנשים שלכם? על מי אתם סומכים והאם הם סומכים עליך באותו אופן? כמה אתם רצים לבד וכמה ביחד?

יכולת הנעה. בכר ניחן ללא ספק באחת מהיכולות החשובות למנהל בכל תחום: היכולת להניע את האנשים שלו ולחבר אותם למטרה. בכר יודע להגיד את הדבר הנכון, בזמן הנכון וללחוץ על כפתורי המוטיבציה של האנשים שלו.
עכשיו אתם: מה הרעיון סביבו אתם מחברים את העובדים שלכם? כמה תשומת לב אתם מקדישים לצד המנטלי, להעלאת המוטיבציה ולחיבור למשמעות?

ווינר וג'נטלמן. הדבר שחוזר על עצמו בכל ראיון או כתבה על בכר, ומקבל חיזוק רק מלהתבונן בו כשהוא על המגרש, זו הצניעות הכובשת שלו. התנהלות שקטה ואלגנטית שאינה מפחיתה ולו סנטימטר מהתחרותיות והרצון לנצח. מכריו מעידים עליו כי הוא תמיד רוצה לנצח, בכל דבר. לא מפתיע שכבר בגיל 13 בכר הגיע למקום השני בישראל, בטניס.  פעם ווינר, תמיד ווינר. בכר, שועט קדימה תוך שהוא נשאר הגון מקצועית וערכית ובלי לדרוס אף אחד בדרך.
ומה אצלכם? כיצד מעודדים תחרותיות בריאה? כיצד שומרים על ה'אש' שדוחפת להישגים בלי מפגן כח או אגו? מהי בכלל האש שלכם?

רוצים לנצח ובסטייל? תלמדו מבכר.

תפריט נגישות