Blog
מה נשתנה השנה הזאת מכל השנים? ארבע קושיות ארגוניות
2. כשאמון הופך למצרך נדיר
יציאת עם ישראל ממצרים היא הרבה יותר משחרור פיזי מעבדות. אחרי דורות של דיכוי, ספקות, ביטול עצמי וחוסר אמון במנהיגות וביכולת לשנות, בני ישראל יצאו למסע של שחרור פנימי. הם נדרשו להאמין מחדש בכוחותיהם, בהנהגתם, וביכולתם להוביל למציאות אחרת. הרבה השתנה מאז, אך השנה בדומה לעבר, אנחנו גם נדרשים "לצאת ממצרים" שלנו – לשחרר את עצמנו לא מכבלים פיזיים, אלא בעיקר ממגבלות של חוסר אמון.
הנתונים מדברים בעד עצמם: כמעט 70% מהעובדים מרגישים שמנהיגי הארגון משקרים להם – זהו הנתון הגבוה ביותר שנמדד אי פעם על ידי 'Edelman Trust Barometer' והוא מבטא עלייה של 12% מאז 2021. הדבר המטריד ביותר הוא שנתון זה פחות או יותר זהה עבור מנהיגות של ארגונים העסקיים, מנהיגות ציבורית ותקשורת ועיתונאות. בעצם, יש תחושה שאין לסמוך על מי שאחוז בהגה, לא משנה איזה הגה.
בשיחה עם המשנה למנכ"ל של אחת החברות שאני מלווה, לקראת תהליך ליווי למנהלים בארגון, הוא אמר לי משפט שהדהד אצלי: "צריך לזכור שהתהליך קורה בתוך הקונטקסט של התקופה והמצב במדינה. לא פשוט להיות מנהיג בעת הזו עם איך שאנשים תופסים מנהיגות היום". למחרת קראתי את הדוח החדש, והבנתי עד כמה הוא צודק.
אז מה עושים עם זה? הדרך ארוכה ועוברת ראשית דרך הרבה בירור והתאמה ארגונית ומצבית. אבל, מה שכן, ארגונים רבים רצים מיד לחשיבה על המהלכים מגבירי האמון שכדאי להם ליזום, אך הצעד הראשון הוא למעשה הרבה יותר בסיסי- אנחנו קודם כל צריכים להימנע מפעולות שמפרות את האמון.
אז מה זה אומר להימנע מפעולות מפרות אמון? הרבה דברים, אך ביניהם עלה לי המונח 'Competent Humility' של פסיכולוג בשם ג'פרי סאנצ'ס-ברקס.
מדובר ביכולת של מנהיגים להפגין ביטחון, אך להכיר בכך שאיננו יודעי כל, ועל כן להיות קשובים ופתוחים גם ללמידה מאחרים. אמון, בעיניי, עובר קודם כל דרך הקשבה, התעניינות וסקרנות, ענווה והבנה שלא כל הידע יושב אצלנו. אמון נבנה כאשר אנו חשים שמקשיבים לנו באמת, ללא שיפוטיות וללא רצון להגיב מיד. הקשבה אמיתית היא לא רק לשמוע מילים, אלא להבין את הכוונות שמאחוריהן, את הרגשות שמלווים אותן ואת הצרכים שהן מבטאות.
כאשר אנו מעניקים לאחרים מרחב לדבר ולהרגיש מובנים, אנו לא רק מחזקים את הקשר בינינו, אלא גם יוצרים קרקע פורייה לשיתוף פעולה, לפתרון בעיות ולהתפתחות משותפת.
ומה צפוי להשתנות בשנה הקרובה? אם נצליח להשתחרר מחשדנות, פחדים וספקות, ונתחיל לבנות מחדש את האמון, אחד בשני, במנהיגים ובחברה כולה – אולי נזכה לחירות אמיתית. בינתיים, נראה שלעסקים יש תפקיד מפתח בבניית אמון, בתקופה שבה הוא כל כך נדרש.
