נעם מלוטם

אענה לך בהקדם האפשרי

02:44 AM

היי, אני נעם מלוטם. איך אפשר לעזור לך?

Chat






name

email/phone

message


חזרה

אנשי HR והארגון שלכם עובר משרד? אתם גם מהנדסים וגם מעצבים!

מה הקשר בין מש"א לבנייה ועיצוב של משרדים חדשים? זה הגיוני שאיש מש"א יטפל גם בזה? בהחלט כן!

ארגונים עסקיים רבים מוצאים עצמם עוסקים בשינוי גם בהקשר של המיקום הפיסי של המשרדים וזה קורה בעת הזו יותר ויותר. אם פעם מעבר משרד היה אירוע נד"לני תפעולי בעיקרו, היום ברור שמדובר באירוע שמשפיע ישירות על תרבות העבודה, חווית העובד, אפקטיביות העבודה, תהליכי שיתוף פעולה, קשר עם לקוחות, מיתוג מעסיק ועוד.
מדובר בשינוי פרדיגמה מהתייחסות לנדל"ן כהוצאה, ל- נדל"ן כיתרון תחרותי ואף כהשקעה.

צוותי מש"א בתהליכי מעבר משרדים עוסקים בשנים האחרונות לא רק בניהול השינוי ובקביעת מדיניות לגבי חווית העובד במשרדים החדשים (איך העובדים יאכלו/יחנו/יעבירו נוכחות וכו'), אלא גם בעיצוב של אסטרטגיית מקום העבודה – Workplace Strategy.

Workplace Strategy הוא האופן בו סביבת העבודה הפיזית, התשתיות בה ואופן השימוש בה מתוכננים ומעוצבים באופן שישרת את אסטרטגיית החברה ויקדם את המטרות הארגוניות והתרבותיות שנרצה להשיג.  זהו תחום אינטרדיספלינרי חדש יחסית שמתבסס על החיבור בין ארכיטקטורה, בריאות, אסטרטגיה, תרבות ארגונית וחווית עובד.

אסטרטגיית מקום עבודה טובה יכולה להשפיע על היבטים כמו – תרבות ארגונית וניהולית, אפקטיביות, חווית עובד, חסכון בשיפוצים עתידיים, מידת הגעת עובדים למשרדים ועוד. בעולם גלובלי פוסט קורונה, אשר גמישות והיברידיות היא ערך משמעותי בו ובמדינה תחת מלחמה מתמשכת – תפקיד המשרדים משתנה דרמטית ורבים מהארגונים (בעולם וכמובן גם בארץ) עוסקים בנושא היקף ההגעה למשרדים. בעולם כזה, כדאי וצריך להגדיר את תפקידו המרכזי של המשרד החדש -מרכז עבודה? חיבורים? קהילה? ולעצבו בהתאם.

הניסיון והידע שלנו  בפרויקטים  מסוג זה מדגיש שככל שצוות מש"א משתלב מוקדם יותר בתהליך המעבר כך ההשפעה משמעותית ומדויקת יותר.

אז איך בונים אסטרטגיית מקום עבודה?

דנים בהנהלה על תרבות העבודה והניהול שנרצה לממש, רמת השונות שנרצה ונוכל לאפשר בין עיצוב מרחבי היחידות השונות, לאיזה רגעים יש יתרון במפגש פרונטלי בארגון שלנו ולאילו לא ואיך כל זה מתחבר למדיניות ההיברידית שלנו.
נייצר קבוצות שיח עם מנהלים ועובדים על הצרכים השונים של היחידות והעדפות השימוש במרחבים המשותפים והתוצר יהיה סוג המשרדים אליהם אנו שואפים, תפיסת הישיבה הנכונה לנו, סוגי החללים המשותפים, צורת ישיבת מנהלים מדרגים שונים ועוד.

חשוב להדגיש ולזכור כי מעבר משרדים הוא לא עוד משימה או נטל.
מעבר משרדים מהווה בראש ובראשונה הזדמנות דרמטית עבור צוותי מש"א להשפיע על חווית עובד, מיתוג מעסיק, תרבות עבודה ומיצוב מש"א כגורם אסטרטגי בארגון.
לוטם מלווה חברות וארגונים בתהליך של מעבר משרדים. למידע נוסף

תפריט נגישות