נעם מלוטם

אענה לך בהקדם האפשרי

08:25 PM

היי, אני נעם מלוטם. איך אפשר לעזור לך?

Chat






name

email/phone

message


חזרה

אז קורונה. קורונה בארגונים. אז מה קורונה אצלכם?

אין רובד בו לא אותגרנו על ידו: ללמוד ולעבוד אחרת, מהבית, מרחוק, מבוזר, במוד וירטואלי.  לתקשר אחרת, לנהל שונה, למדוד תפוקות אחרת ולייצר מוטיבציה ו-engagement בדרכים שונות ממה שהורגלנו עד היום.

מה זה אומר להיות ארגון שעובר לעבוד Newnormal ? האם זה פשוט לעשות את אותו הדבר רק מרחוק? האם עובד שעובר לעבוד מהבית ימשיך לתפקד באותה רמת פרודוקטיביות, מחויבות וחדשנות לאורך זמן? איך מתכננים קדימה? איך מגשרים על הפער בין כח האדם הנדרש לקיים? כיצד מלמדים וכיצד קולטים עובדים חדשים?

העדויות מהשטח מראות כי בחודשים הראשונים (מרץ-יוני) רמת האפקטיביות של עובדים כמעט ולא נפגעה– הסגר, החששות ואי הוודאות גרמו להירתמות והתגייסות גבוהה של העובדים והמנהלים. אך עם הזמן התמונה משתנה – ציפיות העובדים משתנות, האפקטיביות מושפעת, האמון מתערער, החדשנות יורדת והשחיקה עולה….

מהם התהליכים והשגרות שצריך לייצר עכשיו! כדי לתמוך בארגון ולאפשר לו להצליח לאורך זמן? לעיתים פתרונות חירום מיידים שיישמנו שירתו אותנו היטב בטווח הקצר אך יתגלו כפחות אפקטיביות בהמשך. עכשיו, חצי שנה בתוך הקורונה- האם ניתן להסתמך על ההתאמות שביצענו גם בריצה למרחקים ארוכים?

SMART ORGANIZATION  הוא מסגרת התייחסות המכילה את מכלול הזירות בהן על הארגון לבצע את ההתאמות הדרושות.

מסגרת ה SMART ORGANIZATION מסמנת 3 שטחות השפעה :

אנשים.

תהליכים.

תשתיות.

ובשטחות אלו- מה השתנה? הכל.

ארגון או גוף מש"א יכול לבצע מיפוי עצמי של כל רכיב (באמצעות שאלון) לקבל תמונה של מידת הבשלות שלו בכל אחד מהמיקודים ולסמן לעצמו במה צריך/כדאי/אפשר להתמקד בעת הזאת.

האם ציידנו את המנהלים שלנו בידע והכלים הדרושים להם כדי לנהל מרחוק? 
האם הסברנו והטמענו כלים למדידת אפקטיביות של עבודה מרחוק?
האם לימדנו את המנהלים כיצד הם יכולים בעיקר בתקופה זאת לשמור על רמת מחוברות גבוהה?
האם סיפקנו להם דאטה מותאם עם סקרי ENGAGEMENT ככלי ניהולי?
האם הכשרנו אוכלוסיות מאותגרות טכנולוגית כדי לאפשר להם להתמודד עם המציאות החדשה?
האם בנינו תהליך לשימור חדשנות ויזמות עובדים בתנאים של ביזור וניהול מרחוק?
האם התאמנו את תהליכי מש"א לעבודה מרחוק – תהליכי גיוס ,תהליכי קליטה (Onboarding), תהליכי הכשרה

אנו מזמינים אתכם לראות כיצד הארגון שלכם יכול להיות  SMART וכיצד מייצרים עבודה היברידית אפקטיבית.

נטע רביד גולן – יועצת ארגונית, מנהלת פרופסיית מש"א בלוטם | netar@lotem.co.il
נטע ליימן – מנהלת תחום היעוץ בלוטם סנסינג. | netal@lotemsensing.com

Explore more

Blog

הנגשת תוכן ניהולי עדכני

 70% מהעובדים מעידים שהרווחה הנפשית שלהם מושפעת מתפקוד המנהל שלהם (במידה זהה לאופן בו היא מושפעת מבני ובנות הזוג שלהם).*  נתון מעניין אך קצת מדאיג לאור הנתון הבא: כמעט מחצית מהמנהלים מעידים שהם מרגישים שאין להם את הכלים הדרושים להם על מנת לבצע את עבודתם בצורה הטובה ביותר.**  אחת הדרכים להתמודד עם אתגרים אלו בקרב גופי […]

רוצה לקרוא
Blog

כלי AI לקידום תהליכי למידה

אחד מתפקידי גוף הלמידה אשר תופס את עצמו כ- Enabler הוא לאתר ולהנגיש לארגון כלים ראויים שיאפשרו ליחידות העסקיות לבצע, לנהל, לשפר ולתעד את תהליכי הלמידה שלהן או לפתח לעצמן תוצרי למידה בסיסיים.  כלים כאלו כוללים מערכות ניהול למידה, כלים ליצירת תוכן דיגיטלי, תוכנות עריכת וידיאו (כולל סרטוני סמן ללמידת מערכת), מערכות לניהול ידע, כלים לעריכת […]

רוצה לקרוא
Blog

גוף הלמידה כמקדם תרבות למידה אישית 

השפעה על תרבות של ארגון, ובתוך כך על תרבות הלמידה הארגונית, היא עניין חמקמק שדורש זמן ותשומות ומושפע מהרבה גורמים. אחת הדרכים לעשות זאת היא בגישת Bottom up – מהפרט אל הארגון. 

רוצה לקרוא

תפריט נגישות