נעם מלוטם

אענה לך בהקדם האפשרי

07:23 PM

היי, אני נעם מלוטם. איך אפשר לעזור לך?

Chat






name

email/phone

message


חזרה

מה כואב לך ארגון היברידי?

להפוך לארגון היברידי המשלב עבודה מרחוק זה מחויב, זה עכשווי, זה משהו ששאפנו להגיע אליו.. אבל להפוך לכזה, זה הרבה יותר מרק לאפשר לעובדים לעבוד חלק מהימים מהבית ולהיפגש איתם בזום.
זה מכלול שלם של מימדים, שינויים ומורכבויות שכדאי ואפשר לנהל.

כואב… באנשים:

מורכב למדוד תפוקות – לא ברור האם התפוקות יורדות (כנראה שלא ממש) והאם זו מוטרדות מנהלים או בעיה אמיתית? איך מודדים תפוקות מרחוק ואיך מנהלים שגרת יעדים מרחוק?

  • מחוברות ולכידות ארגונית– איך מחברים את האנשים לצוות שלהם? איך מייצרים עזרה הדדית? איך מצמצמים את הפגיעה בחיבור לארגון?
  • מאבדים את ה WLB –אין יותר את ה "להגיע הביתה" ולהפריד בין עבודה לשעות בית. שעות העבודה מתארכות ומתערבבות. מחקר של מיקרוסופט הראה עלייה של יותר מ 50% עליה במספר ההודעות בין עובדים בין השעות 18:00 ל-24:00 – כלומר, בעקבות המצב נוצרה מעין “משמרת לילה” מאולתרת של עובדים, הבוחרים להשלים את המטלות שלהם בשעות הערב. זה אמנם מאפשר גמישות מחד אך משבש מאד את האיזון מאידך.
  • שחיקה, עייפות – האנרגיה של האנשים שלנו יורדת, הזום פטיג, נפילות המתח, עובדים רבים חווים ירידה אנרגטית כשעובדים לבד.. מה עושים עם זה?
  • חדשנות – בתקופות משבר ובתהליכי שינוי – אנשים מתרכזים בקונקרטי, במה שחייבים לעשות. חדשנות בארגונים, לעומת זאת, נוצרת מחיבור בין האנשים, מהאופציה לחשוב מעבר, ביחד, מפינות הקפה, ממפגשים ייעודיים ולכן ארגונים רבים חווים לאחרונה ירידה ברעיונות וביזמות.

כואב… בארגון:

  • מוגנות ובריאות – איך שומרים על העובדים שלנו?האם אנחנו מחמירים יותר מהנחיות התו הסגול? ומה המודל ההיברידי הנכון לנו – האם נכון שכולם יעבדו מרחוק כל השבוע או חלק מהשבוע? האם ימים קבועים לכולם או קבועים פר עובד? האם יום אחד קבוע זה מספיק? איך להתייחס לשעות נוספות ואיך לבנות מדיניות שתומכת בזה?
  • תפעול ונדל"ן – איך כל זה זה משפיע על תכנון החדרים? על התפעול, מזכירות? חניות? איך ממנפים את החיסכון הזה בעלויות?
  • תקשורת – על איזה פלטפורמות אנחנו מתקשרים עם העובדים? יש לי עובדים עם/בלי מחשבים, מה עושים?
  • ניהול ידע – איך מנהלים את הידע הקיים והנוצר מרחוק? מה עושים עם סוגיות של אבטחת מידע?
  • מיקוד – איך מתכננים עכשיו קדימה כשאי הוודאות עצומה? איך מייצרים תוכניות עבודה? איך למקד את כולם בארגון לאותו כיוון?

 

זה אתגר, זו גם הזדמנויות ואפשר בהחלט לנהל את כל זה!

לקריאה נוספת ולהתאמת פתרונות 'לכאבים' של הארגון שלכם – דברו איתנו.

נטע רביד גולן, 0528692440, netar@lotem.co.il
נטע ליימן, 054-4340944, netal@lotemsensing.com

Explore more

Blog

הנגשת תוכן ניהולי עדכני

 70% מהעובדים מעידים שהרווחה הנפשית שלהם מושפעת מתפקוד המנהל שלהם (במידה זהה לאופן בו היא מושפעת מבני ובנות הזוג שלהם).*  נתון מעניין אך קצת מדאיג לאור הנתון הבא: כמעט מחצית מהמנהלים מעידים שהם מרגישים שאין להם את הכלים הדרושים להם על מנת לבצע את עבודתם בצורה הטובה ביותר.**  אחת הדרכים להתמודד עם אתגרים אלו בקרב גופי […]

רוצה לקרוא
Blog

כלי AI לקידום תהליכי למידה

אחד מתפקידי גוף הלמידה אשר תופס את עצמו כ- Enabler הוא לאתר ולהנגיש לארגון כלים ראויים שיאפשרו ליחידות העסקיות לבצע, לנהל, לשפר ולתעד את תהליכי הלמידה שלהן או לפתח לעצמן תוצרי למידה בסיסיים.  כלים כאלו כוללים מערכות ניהול למידה, כלים ליצירת תוכן דיגיטלי, תוכנות עריכת וידיאו (כולל סרטוני סמן ללמידת מערכת), מערכות לניהול ידע, כלים לעריכת […]

רוצה לקרוא
Blog

גוף הלמידה כמקדם תרבות למידה אישית 

השפעה על תרבות של ארגון, ובתוך כך על תרבות הלמידה הארגונית, היא עניין חמקמק שדורש זמן ותשומות ומושפע מהרבה גורמים. אחת הדרכים לעשות זאת היא בגישת Bottom up – מהפרט אל הארגון. 

רוצה לקרוא

תפריט נגישות