נעם מלוטם

אענה לך בהקדם האפשרי

11:45 PM

היי, אני נעם מלוטם. איך אפשר לעזור לך?

Chat






name

email/phone

message


חזרה

מנהיגות – לא מה שחשבת

אתמול התקיימה בכנס ה-ASTD הרצאה של פרופסור ג'ים קולינס, חוקר מוביל בעולם המנהיגות, אשר כתב, בין השאר, את הספרים – "גלגל התנופה – מטוב למצוין" ו"לנצח נבנו" (בעברית בהוצאת פקר).

פרופ' קולינס נתן את הרצאתו למליאת כלל משתתפי הכנס. מדובר ב-8,000 איש אשר התקבצו באולם כנסים ענק להרצאה מרתקת, ולא פחות מזה – ל-SHOW  בלתי רגיל שהחל במופע אקרובטי אנרגטי, מוזיקה, תאורה דרמטית, תרגום סימולטני ל-3 שפות, פרסומות סמויות וגם כריזמה ורטוריקה מהוקצעת. אמריקה.

הדבר הכי חזק שאני לוקחת מההרצאה זה המענה לשאלה – מהו ה-X פקטור, הממד הקריטי, אשר מבחין בין מנהיגים טובים לבין מנהיגים מצוינים? קולינס תיאר תוצאות מחקרים מהעשור האחרון, אשר בחנו את המנהיגים של החברות המצליחות ביותר בעולם, והמסקנות שלו מרתקות:

  1. להיות מצוין אינו קשור לנסיבות החיצוניות. הנטייה הטבעית שלנו היא להאמין שבנסיבות שוק מסוימות או תחת השפעות גיאופוליטיות כאלה ואחרות – נוצרות או נחסמות ההזדמנויות של החברה להצליח. התשובה המחקרית היא שאנחנו טועים. זה לא שזה לא משפיע, אבל השאלה היא מה אתה כמנהיג עושה עם זה. קולינס בדק למשל, בהקשר זה, האם למנהיגים המוצלחים ביותר היה יותר 'מזל' מלאחרים (מזל הוגדר כ'אירוע' – שלא גרמת לו, שיש לו פוטנציאל להשפעה חיובית או שלילית ויש בו אלמנטים של הפתעה)? התשובה של המחקר הייתה – לא, המנהיגים המוצלחים ביותר אינם ברי מזל. ההבדל שנמצא היה טמון במה הם עשו עם אירועי המזל האלה.
  2. המרכיב הכי משמעותי, ה-X פקטור של עולם המנהיגות הוא אינו כריזמה. הוא גם אינו אגו בריא, בטחון עצמי או דחף חזק להצלחה. כל אלו חשובים מאד, אבל יש אותם להרבה מאד מנהלים ומנהיגים מסביבנו. המחקר מראה שהמרכיב הייחודי הנוסף הוא צניעות. כן, צניעות. הצניעות לדעת לבחור אנשים טובים ממך לתפקידים ניהוליים בכירים, היכולת לשאול אנשים מה הם חושבים על פני להגיד להם מה אתה חושב, היכולת לפקפק בעצמך וגם היכולת לשרת מטרות ותהליכים שיישארו אחריך בארגון….

אז כמה מנהיגים כאלה יש מסביבנו? לא הרבה, אבל יש.

המסקנה המעודדת של קולינס היא שבתהליך הדרגתי ומנוהל אפשר בהחלט לפתח מנהיגים כאלה וזה כבר התפקיד שלנו.

נכתב על ידי נטע רביד גולן.

*נטע רביד גולן היא יועצת ארגונית ומנהלת תחום משאבי אנוש ב"לוטם"

Explore more

Webinar

בחסות הערפל

הרצון והצורך לחזור לחיים, לשגרה ולהמשכיות עסקית אחרי ה-7.10, הכרחיים לבניית החוסן והעתיד שלנו. המציאות רחוקה מלהיות נורמלית או שגרתית, אבל בפן העסקי/ארגוני, החיים ממשיכים כסדרם. האמנם?

רוצה לקרוא
Blog

פיתוח תוצרי למידה בקליק

תקופה של אי ודאות עסקית מחייבת להתנהלות תקציבית שמרנית. בחלק מהארגונים, תקציבי מחלקות ההדרכה ומחלקות מטה אחרות התכווצו. כתוצאה מכך אי אפשר להשקיע את אותם משאבים בפיתוח של תוצרי למידה. לצד זאת, שינויים תכופים במדיניות לצד קליטת עובדים או הסבת עובדים בין תפקידים דורשת לפתח חומרים בקצב מהיר יותר כדי לתמוך בכשירות הצוותים.

רוצה לקרוא
Blog

הקמת פורום מובילי למידה פנים ארגוני ב-4 צעדים

זה לא סוד שמחלקות הלמידה נדרשות לעמוד במשימות שלהן באופן יצירתי בתקציבים שצומצמו. הצרכים של העובדים לעולם אינם מצטמצמים, לעיתים הם נשארים זהים ובמרבית המקרים הולכים וגדלים. בואו נודה על האמת, עד שהצלחנו להגדיל תקציבים ולהגדיל את תכולות הלמידה בארגון, אנחנו לא רוצים שייקחו לנו אותם או חלילה להרגיל את העובדים לקבל פחות. היינו רוצים להמשיך לתת שירות טוב לארגון ולמצות את היכולות שלנו בפתרונות למידה נחוצים ונותני ערך. מה אפשר לעשות?

רוצה לקרוא

תפריט נגישות