Blog
ניהול הטאלנט בישראל
תוצאות מחקר פרקטיקות Talent Management – ישראל 2012.
במהלך הרבעון השלישי של 2012 בוצע מחקר מקיף בישראל בעשייה משותפת של לוטם, LotemSensing, המחלקה למדעי ההתנהגות באוניברסיטת בן גוריון והמגמה לייעוץ ארגוני במסלול האקדמי של המכללה למנהל, במטרה ללמוד על הפרקטיקות האופייניות בניהול הטאלנט בארגונים בישראל והשפעתם על התפוקות בארגון.
למחקר השיבו למעלה מ-60 ארגונים בסקטורים השונים (הייטק, תעשייה, פיננסים, שירותים ומסחר), מהמובילים בתחומיהם במשק. מספר העובדים בארגונים שהשתתפו במחקר עומד על כ-70 אלף עובדים.
ממצאי המחקר מספקים תמונת מצב ביחס לניהול הטאלנט במשק הישראלי ומאפשרים למנהלי מש"א ללמוד על הפערים שבין ארגונם לבין ארגונים מובילים בסקטור הרלוונטי.
כמו כן, נתונים אלו מציעים תובנות עבור הנהלות הארגונים, בהיבטים של המתפתח בזירת ניהול ההון האנושי בישראל ואומדן אודות התהליכים אליהם נחשפים עובדים בארגונים.
שני ממצאים מעניינים –
1. המניע להתחלת הפעילות לניהול טאלנט – נראה כי קיים קונצנזוס בקרב מנהלי מש"א בארגונים שנחקרו ביחס למניעים העיקריים והנפוצים להתחלת הפעילות לניהול טאלנט, והם: העדר עתודה לתפקידי מפתח ופערים בניהול יורשים בארגונים.
2. מדיניות תקשור התהליך בארגונים – ממצאי המחקר מצביעים על מגמה הרווחת בארגונים באשר לתקשור התהליך בארגון, והיא: לא לתקשר כמעט בכלל אודות התהליך ברמת כלל הארגון. רק 26% מהארגונים המקיימים תהליך Talent Management מתקשרים לקבוצת ה-Talent ואף אחד מהם לא מתקשר לכלל העובדים בארגון.
הנכם מוזמנים לעיין במחקר המלא.
נכתב על ידי דותן קסטרו.
*דותן קסטרו הוא יועץ ארגוני וסמנכ"ל מוצרים ב"לוטם סנסינג"