נעם מלוטם

אענה לך בהקדם האפשרי

05:10 PM

היי, אני נעם מלוטם. איך אפשר לעזור לך?

Chat






name

email/phone

message


חזרה

עולים למרפסת – פרק שני "הטמעת מודל מבוסס כישורים בעולם העבודה המשתנה"

ברוכים הבאים לפרק השני של  "עולים למרפסת" – פודקאסט למנהלים ומנהלות מנקודת מבט אחרת – מבית לוטם!

סמדר ארבל מארחת את אסף מזור, מנהל מחלקת למידה – שטראוס ישראל ו OT, ועידו גנור מנהל חטיבת הלמידה והדיגיטל בלוטם לשיחה על נושא שמעסיק ארגונים רבים – הטמעת מודל פיתוח מבוסס כישורים בארגונים. כיצד מפרקים תפקידים למכלול כישורים ויוצרים מסלולי התפתחות שאינם מבוססים רק על דרגים? ועם אילו אתגרים חברה כמו שטראוס התמודדה בדרך ומהן התוצאות המשמעותיות של המהלך על גיוס, שימור והתפתחות עובדים?

להאזנה >>

בלוג הפודקאסט – כיצד הופכת למידה מבוססת כישורים להזדמנות ארגונית?

בעולם העבודה הדינמי והמשתנה של ימינו, בו טכנולוגיות חדשות משנות ללא הרף את הכישורים הנדרשים, ארגונים רבים מחפשים דרכים חדשניות להתמודד עם אתגרי הגיוס, השימור והפיתוח של עובדיהם. בפרק מעורר השראה של הפודקאסט "עולים למרפסת" מבית לוטם, המארחת סמדר ארבל ארחה את אסף מזור, מנהל מחלקת למידה – שטראוס ישראל ו OT, ועידו גנור, מנהל חטיבת הלמידה והדיגיטל בלוטם, כדי לפצח את סודות "הלמידה מבוססת הכישורים". הדיון המעמיק הזה חשף תובנות חשובות על החשיבות של שינוי תפיסתי עמוק בכל הנוגע לפיתוח עובדים.

אסף מזור שיתף את החוויה של קבוצת שטראוס בהטמעת מודל פיתוח מבוסס כישורים בחטיבת התפעול. במקום להתמקד רק בתפקידים היררכיים, שטראוס בחרו לפרק כל תפקיד למערך של כישורים ספציפיים הנדרשים להצלחה בו. הם שאלו את עצמם כיצד ניתן ליצור מסלולי התפתחות גמישים יותר, המאפשרים לעובדים לצמוח ולגוון את כישוריהם, ובכך להישאר רלוונטיים ומועסקים לאורך זמן. עידו גנור חיזק את התפיסה הזו והדגיש כי מעבר ללמידה מבוססת כישורים הוא לא רק שינוי ארגוני, אלא שינוי תרבותי של ממש, המטמיע את הלמידה כחלק אינטגרלי מהצמיחה העסקית.

אז מהו המפתח להטמעת מוצלחת של למידה מבוססת כישורים? התשובה טמונה בגישה הוליסטית ובשיתוף פעולה בין גורמים שונים בארגון. שטראוס, למשל, הבינו כי תהליך כזה דורש בניית תשתית יסודית, הכוללת שינוי תפיסתי של המנהלים, פירוק מעמיק של תפקידים לכישורים הנדרשים בהווה ובעתיד, ובניית סקילסט מפורט. מעבר לכך, התאמת הגדרות התפקיד וצירי התגמול למודל החדש הייתה הכרחית. שיתוף פעולה הדוק עם משאבי האנוש והמנהלים היה קריטי להצלחת המהלך.

תקשורת שקופה ויזומה עם העובדים היא מרכיב חיוני נוסף. הפודקאסט הדגיש את הצורך להסביר לעובדים את היתרונות של המודל החדש, את האופק ההתפתחותי שהוא מציע, ואת האופן בו הם יכולים לקחת חלק פעיל בצמיחה המקצועית שלהם. יצירת "מפות התפתחות" ויזואליות, המציגות מסלולי קידום בתוך התפקיד ומחוצה לו, הפכה לכלי עוצמתי בשטראוס לתקשורת ולמעורבות העובדים.

אך מעל הכל, הטמעת למידה מבוססת כישורים חייבת להתמקד בחוויית העובד. זה אומר להעצים את העובדים, לאפשר להם לזהות את נקודות החוזק והחולשה שלהם, ולספק להם את הכלים וההזדמנויות לרכוש את הכישורים הדרושים להם כדי להתקדם. המודל החדש מייצר שפה משותפת של התפתחות בארגון ומעודד שיח יזום בין עובדים למנהלים בנוגע לצמיחה מקצועית.

חשוב לזכור כי הטמעת למידה מבוססת כישורים היא מסע מתמשך. ארגונים צריכים להמשיך ולשאוף לשיפור מתמיד על ידי איסוף משוב מהעובדים, התאמת המודל לצרכים המשתנים, ובחינת השימוש בכלי AI מתקדמים שיכולים לסייע בפיתוח תוכן מותאם ובניהול הסקילסט.

לסיכום, למידה מבוססת כישורים היא הרבה יותר משינוי במערך ההדרכה הארגוני. זהו שינוי תפיסתי ותרבותי עמוק שיכול להניע צמיחה עסקית, לחזק את מיתוג המעסיק ולשפר את חוויית העובד באופן משמעותי.

לפרק הקודם >

לפרק הבא >

לפרטים נוספים > idog@lotem.co.il

Explore more

Blog

כיווני פעולה לצוותי משאבי אנוש בזמן מלחמה

בעת המורכבת הזו ליחידות משאבי אנוש תפקיד מכריע בתמיכה בארגון, במנהלים ובעובדים. המשימות המרכזיות – מתן כלים להנהלה ומנהלים לניהול בחירום, שמירה על רציפות תפקודית וניהול סיכונים, מתן מענים לעובדים וקידום מהלכים ארגוניים שמייצרים "מרחב מוגן"

רוצה לקרוא
Blog

לנהל (שוב) בזמן מלחמה

במצבי קיצון, אנשים חווים חרדה, בלבול, חוסר ודאות וחוסר אונים. המנהלות והמנהלים הופכים – עוד יותר מהרגיל – לדמויות עוגן. מנהיגות במצבי חירום משמעה: להיות גשר. למה גשר? כי הוא מספק שני צרכים קריטיים: 1. ביטחון – תחושת תמיכה, מקום אנושי בטוח. 2. המשכיות – שמירה על יציבות, תקווה ותנועה קדימה.

רוצה לקרוא
Webinar

מקשיבים 2025 – סקר מחוברות עובדים בעין הסערה

2025 היא שנה סוערת. אותותיה ניכרים בחווית העובדים והעובדות ובמדדי המחוברות הארגונית. אין ספק כי גובר הצורך להקשיב לאנשים בארגון ולתת כלים אפקטיביים למנהלים ומנהלות להפיק תובנות וליישמן.

רוצה לקרוא

תפריט נגישות