Blog
אני פורים, אני פורים שמח ומבדח? פורים בארגונים בצל המלחמה
מנהלות משאבי אנוש העלו בפנינו לאחרונה דילמה שקשורה בחגיגות השנה. יש לא מעט ארגונים בהם פורים הוא ה-חג שמגיע עם מסיבה גרנדיוזית והרבה השקעה. זה מתאים השנה? זה מתאים לחגוג בכלל?
לפני מספר שבועות, בהקשר של ציון השנה האזרחית החדשה, המלצנו למצוא את ההזדמנויות שדרכן ניתן להכניס בימים אלו אנרגיה חיובית לארגון. פורים הוא הזדמנות כזו. מעבר לכך, היכולת לחגוג, להתכנס, לשמוח יחד – לצד כאבי התקופה, בונה חוסן.
אבל עם הלחימה בעזה והחטופים שעדיין בשבי, העיסוק בחג של שמחה, תחפושות ומסיבות, מרגיש רחוק ומנותק אז איך בכל זאת עושים זאת?
בחג הפורים מקיימים ארבע מצוות, המתחילות באות מ"ם: מקרא מגילה, מתנות לאביונים, משלוח מנות ומשתה ושמחה. דנה קריב, יועצת ארגונית בלוטם, חשבה על רעיונות מותאמים לציון החג בארגונים:
מקרא מגילה
בדומה למצוות קריאת המגילה המזכירה את הנס שנעשה ליהודים בימים ההם, חשבו איזה תוכן יעצים וירומם את עובדי החברה? אולי זה הזמן להוקיר את הגיבורים של העת הזו – עובדים ועובדות שסיימו או עדיין בשירות מילואים? אולי לציין את ההזדמנויות וההצלחות של התקופה האחרונה?
מתנות לאביונים
אפשר לציין את החג בפעילות גיבוש עם ערך – פעילות התנדבות לקבוצות או מקומות הזקוקים לכך. זה יכול להיות בהקשרים הנוכחיים (תושבי עוטף עזה, חיילים, עסקים של מילואימניקים, חקלאים וכו') או כל פעילות שתתאים לאופי העובדים.
משלוח מנות
איך עושים את זה השנה יצירתי ומרגש בלי להעלות את רמת הסוכר במשלוחי מנות עתירות ממתקים?
השחיקה והעייפות של כולם מורגשת. תשומת לב קטנה, יכולה לחזק ולרומם. אולי אפשר לחלוק ממה שמחזק כל אחד בתקופה הזו? שיר, מדיטציה, אימון, סרט או ספר טוב? זו הזדמנות לצאת מהקופסה ולתת לעובדים פתח להיות יצירתיים, לחשוב על האחר, לתת מהידע או הניסיון שלהם.
משתה ושמחה
אז תהיה מסיבה גרנדיוזית?
נתחיל אולי במחשבה שכל דבר 'גרנדיוזי' לא מתאים לאנרגיות ולהלך הרוח כעת, אבל כן אפשר לשמוח וכן זה יכול להיות דרך משתה חגיגי ופינוקים. הכל תוך גילוי גמישות ורגישות.
ולבסוף ואולי לפני הכל: תקשרו לעובדים מה הוחלט ולמה הוחלט. מסרים כמו חשיבות 'הרוח החיובית' בעת הזו, הרצון של החזית לדעת שהם נלחמים כדי לאפשר חיים בעורף, היחד והחוסן – הם מסרים שירתמו את העובדים לציין בדרך שנבחרה את החג.