נעם מלוטם

אענה לך בהקדם האפשרי

03:58 AM

היי, אני נעם מלוטם. איך אפשר לעזור לך?

Chat






name

email/phone

message


חזרה

מלך ביחסי אנוש

נעם ואקרט| הוא Director of Talent Development, Forter
שרון רצבי| ראש תחום פיתוח מנהלים, Lotem

קבוצת הNBA, הגולדן סטייט ווריירס, זכתה ביום שישי (17.6.22) באליפות הרביעית שלה בשמונה השנים האחרונות. זה הישג היסטורי ששם את הקבוצה הזו בין הקבוצות הגדולות ביותר אי פעם בכדורסל.
בקבוצה חברים שחקנים מעולים, כמו למשל סטף קרי, אך כדי להפיק כזו הצלחה נדירה מתזמורת מוכשרת של שחקנים, צריך מנצח, תרתי משמע. סטיב קר (Steve Kerr), מאמן הקבוצה משנת 2014, הוא המוח מאחורי שלל הכוכבים, הוא הדבק שמחבר את כולם. מרתק ללמוד על המנהיגות המוכחת של קר, ולשאוב ממנה השראה לעולמות הניהול הארגוניים. סימנו 7 שיעורים מרכזיים שניתן לקחת.

שיעור 1 – העצה הכי פרקטית היא שתהיה לך פילוסופיה

סטיב קר היה שחקן כדורסל ולאחר שפרש חלם להיות מאמן. הוא פנה לאחד ממאמני העבר בבקשה לעצה כיצד יוכל להכין עצמו לתפקיד. הטיפ שקיבל היה פשוט – תכתוב. תכתוב את כל המחשבות שלך לגביי איזה מאמן אתה הולך להיות. תרשום את הפילוסופיה הזו: מהם העקרונות שלך, מהם הערכים שלך –ותשקף אותם בעשייה שלך. קר אומר שזו העצה הטובה ביותר שקיבל. במשך שנתיים הוא בנה מניפסט אימון על קובץ וורד. הוא רשם כל תובנה שלמד ממאמניו בעבר וכשחקן עבר. גם כמאמן אלוף, קר אף פעם לא מפסיק ללמוד. הוא יוצא תדיר להשתלמויות אצל מאמנים, כולל כאלו מענפי ספורט אחרים. זהו growth mindset במיטבו.

שיעור 2 – הגברת שליטה דרך שחרור האחיזה

קר מבין שהוא פועל בסביבה היפר לחוצה וסופר שוחקת. בארגונים תחרותיים, הלחץ מייצר עוד יותר לחץ. הוא למד ממאמן בשם ג'ו מאדן, דווקא להוריד את הלחץ. מאדן מפורסם בזכות השיטות היצירתיות שלו ליצירת אוירה נינוחה. פעם הוא הביא קוסם לחדר ההלבשה אחרי הפסדים רצופים, או אירגן "מסיבת פיג'מות" על האוטובוס בנסיעות ארוכות למשחקי חוץ. "מג'ו למדתי שבאמת צריך ליהנות מהתהליך, כי התוצאה לא תמיד תהיה התוצאה שאתה רוצה. ההתמקדות בניצחונות בלבד יכולה להפוך אותך למאוד לחוץ".

שיעור 3 – The Fun Theory 

"יש לנו מעט מאוד כישרון, הכל זה אימון", צחק קר בחגיגות האליפות השנייה של הקבוצה. "אבל באמת, יש לנו שחקנים כל כך מוכשרים, העבודה שלי מאוד קלה". הציטוט הזה ממחיש שני דברים שקר מצטיין בהם – הומור וצניעות. "אנחנו מנסים לעבוד דרך הומור", אמר בפורום המאמנים. "מוזיקה באימון, חגיגות ימי הולדת, והרבה צחוקים. אני זוכר שכשחקן הייתי במיטבי כאשר היה לי כיף. קח את העבודה שלך ברצינות, אבל לא את עצמך".

שיעור 4 – תשבור את השגרה כדי שהיא תישאר שלמה

ליגת הNBA היא שוחקת במיוחד. כמות המשחקים יכולה להגיע ל-100 בעונה אחת, וזה מבלי להזכיר את הטיסות הארוכות ממדינה למדינה בתוך ארה"ב. המוטו של קר הוא זה: תגוון לאנשים מידי פעם את השגרה, כדי שהם יידעו לחזור אליה ולהעריך אותה. הפרקטיקות שלו מגוונות – לעיתים השחקנים מגלים שבמקום אימון כולם הולכים לשחק באולינג יחד, לעיתים הוא מודיע מראש שהיום אין אימון, ושכל אחד יקדיש זמן למשפחה שלו או למה שממלא אותו. קר רואה את תפקידו כמי שאחראי על משק האנרגיה של הארגון. אנרגיה מביאה לתוצאות, תוצאות מביאות לאנרגיה. זה מעגל שמזין את עצמו.

שיעור 5 – Steve Care 

אחד מרגעי האמת בקבוצה היה כשקר נקלע לעימות עם דריימונד גרין, מכוכבי הקבוצה, שידוע במזגו הסוער. קר הוציא אותו מהמשחק והשניים לא דיברו, כשהמתח השקט מאיים בכל רגע להפוך לפיצוץ. יום למחרת כתב קר לגרין מכתב בן שלושה עמודים. כשגרין פתח את המכתב הוא קרא את המשפטים הראשונים שאמרו את הדברים הבאים: "אני אוהב אותך ומעריך אותך. אני יודע שנפגעת, אנחנו צריכים לדבר". "סוף סוף הבנתי שהוא מכיר אותי באמת" סיפר גרין. היכולת לשים את האיכפתיות לפני האגו היא המפתח לניטרול מוקשים ולשמירה על לכידות צוותית.

שיעור 6 – כולם נוגעים בכדור

ליגת הNBA מייצרת אין-ספור סטטיסטיקות, אחת מהן היא כמות המסירות שקבוצה מוסרת במשחק ("אסיסטים"). קר מקפיד ומעודד את השחקנים שלו להגיע ל300 מסירות במשחק. לשם השוואה, ממוצע המסירות בניצחונות גבוה ב40 מסירות מאשר בהפסדים. קר טוען כי שחקן שמקבל את הכדור בהתקפה חש מעורב, ולכן לאחר מכן בהגנה הוא הרבה יותר מחויב. הוא מרגיש שייך, הוא מרגיש שותפות. מסירה היא תקשורת, ויתור על הכדור באמונה שתקבל אותו שוב. בכדורסל, כמו בחיי העבודה, האמון באנשי צוות והיכולת שלהם למסור לך (מידע, קרדיט, עצה) היא קריטית להצלחה.

שיעור 7 – לך עם הקידמה

גולדן סטייט היא מחלוצות השימוש באמצעים חדשניים באימונים, אמצעים שחלקם פותחו בישראל. זה אומר ניתוחים סטטיסטית מתקדמים (מאיפה הכי "נכון" סטטיסטית לזרוק), איך לתקן טעויות קליעה ע"י שימוש בחיישנים על הטבעות, שימוש במשקפיים מיוחדים כדי לדמות סיטואציות של משחק עם קהל (חשבתם פעם כמה קשה לזרוק עם כמות הפלאשים שמצלמים אותך כל שניה?). המוטו של גולדן סטייט הוא "הכח במספרים", Strength in Numbers. המשמעות היא כפולה ומתייחסת גם לחשיבות הקבוצה, אבל גם לחשיבות הסטטיסטיקה (וכבר אמרנו 300 מסירות). היכולת של מספרים לספר לנו סיפור שונה ולהאיר כיוונים חדשים היא מדהימה. היא מאפשרת לנו לעשות שינויים והתאמות קטנות במשחק, כמו בחיי העבודה. קבלת החלטות שהיא מבוססת נתונים, ולא מגיעה רק מהבטן, היא מהימנה יותר ומעניקה בטחון בצדקת הדרך.

Explore more

Webinar

Zoom in: Snack

מנהלי ומנהלות הדרכה ופיתוח הדרכה – תפתחו יומנים! בואו להכיר את הכלי באמצעותו תוכלו לקצר זמני פיתוח ולהפיק במהירות תוצרי למידה רספונסיבים בעברית, בליווי יכולות בינה מלאכותית. ההשתתפות ללא תשלום אך מותנית בהרשמה מראש.

רוצה לקרוא
Blog

סקר לוטם סנסינג – שכירים במילואים

סקר שהפצנו במאי לאוכלוסיית משרתי המילואים ובני/בנות הזוג, שופך אור על תקופה מורכבת זו ומאפשר לנו לסייע למנהלים וארגונים להבין את החוויה האישית של האוכלוסייה הנ"ל ולהתאים פתרונות הולמים.

רוצה לקרוא
Blog

הבינה של פגישות וירטואליות

איך מנהלים פגישה וירטואלית שתעודד מעורבות של המשתתפים ותהיה פרודוקטיבית ויעילה? ואיך עושים את כל זה בעזרת בינה המלאכותית? 

רוצה לקרוא

תפריט נגישות